maandag 30 januari 2017

Weer demonstratie tegen inreisverbod Trump

Dinsdag is er weer een demonstratie tegen het ingevoerde inreisverbod voor inwoners van zeven moslimlanden. Dit keer vindt de demonstratie plaats voor het Amerikaanse Consulaat op het Museumplein.

Nog niet heel veel belangstellenden hebben zich aangemeld bij het evenement 'Last Minute Demonstration against the Muslim Ban': 60 mensen zijn geïnteresseerd en 38 zeggen ook daadwerkelijk te komen. Op een demonstratie zondag bij Schiphol kwamen ongeveer 70 mensen af.

Lees ook: Aanhouding bij betoging op Schiphol tegen inreisverbod Trump

Het doel van het protest op het Museumplein is volgens de organisatie het creëren van bewustwording over het besluit van president Trump om moslims uit zeven landen te weren. Ook de KLM weigerde enkele uren na het besluit al zeven passagiers op een vlucht naar de Verenigde Staten. Volgens Amerikaanse media worden ook moslims de toegang tot het land ontzegd die bijvoorbeeld een dubbel paspoort hebben en al jaren in de VS wonen.

Volgens de organisatoren van de demonstratie morgen is de maatregel van Trump ongrondwettig. In een demonstratie van maximaal een uur wil men dat morgen duidelijk maken. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2jMerJ4
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten