dinsdag 31 januari 2017

Ajax niet altijd gelukkig met hoge transfersommen

De Braziliaanse dribbelaar Davis Neres is er eentje van de buitencategorie voor Ajax. In ieder geval in transfersom.

Neres is negentien jaar en heeft nog niet veel wedstrijden in het eerste van Sao Paulo in de benen. Slechts acht keer maakte hij zijn opwachting. Maar het talent van de buitenspeler wordt alom erkend in het Zuidamerikaanse land. Neres wordt liefkozend al 'de nieuwe Neymar' genoemd. 

Ajax is dan ook bereid om ver te gaan voor Neres, die het gat dat ontstaat door het vertrek van Anwar el Ghazi zou moeten opvullen. De Telegraaf maakt melding van een akkoord voor iets minder dan vijftien miljoen euro. Dat zou Neres meteen de op één na duurste aankoop maken in de geschiedenis van de Amsterdamse grootmacht. Als Sao Paulo een deel van de rechten van de speler behoudt zou hij zelfs de duurste kunnen worden.

Wisselend succes
Dat is nu Miralem Sulejmani. En zoals de alle mensen die Ajax een beetje volgen weten, was dat geen onverdeeld succes. De Serviër kwam voor het lieve sommetje van 16,25 miljoen euro over van Heerenveen, maar wist ondanks meer dan honderd wedstrijden voor Ajax en 29 doelpunten nooit de status van superster te bereiken die hem was voorspeld. Andere relatief dure aankopen deden het beter. Luis Suarez (8,5 miljoen) en Klaas Jan Huntelaar (9 miljoen) haalden wel de absolute topclubs van de wereld (Real Madrid en Barcelona). Daartegenover staan ook een paar grote missers op transfergebied. Albert Luque (Newcastle) kostte acht miljoen, maar wist nooit te overtuigen. Hij speelde slechts zestien wedstrijden. Voor Giorgi Kinkladze (Manchester City, ook acht miljoen) gold hetzelfde. 

Een hoge transfersom is dus niet altijd een garantie voor succes. Een groot voordeel voor Ajax is wel dat de club zich een gok kan permitteren. De bankrekening puilt uit en ook deze winter haalde de club al veel meer binnen dan de vijftien miljoen die Neres moet kosten. En wie weet is dit er eentje in de categorie Suarez... 

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2jPokpr
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten