zondag 29 januari 2017

'Texaanse vastgoedgigant verovert gewild stukje Noord'

Het is een gewild stukje grond aan de noordkant van het IJ waar vastgoedontwikkelaars maar wat graag hun gang zouden willen gaan: het oude Draka-terrein.

Volgens het FD staat het Amerikaanse vastgoedbedrijf Hines op het punt het stuk grond ter grootte van zo'n acht voetbalvelden te kopen. De lap grond die wordt ingesloten door de Hamerstraat en het Gedempt Hamerkanaal is nu nog van Prysmian, een producent van kabels. 

abc5media_image_1

Prysmian, dat concurrent Draka overnam, is inmiddels vertrokken naar Emmen en heeft met de lap grond gezien de gekte op de Amsterdamse huizenmarkt uiteraard goud in handen. De nieuwe bewoners kunnen zich bovendien verheugen op de nieuwe brug over het 't IJ, deze wordt bijna letterlijk bij de voordeur neergezet. 

Lees ook: Stadsbestuur kiest voor brug bij Java-eiland en station Sixhaven

De gemeente had in eerste instantie nog de intentie om zelf de grond op te kopen maar zou daar toch van af zien, meldt de krant. De stad zou echter wel graag zien dat er woningen gebouwd worden. Het is nog niet bekend hoeveel het Texaanse bedrijf gaat betalen voor het terrein.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ki9Uiw'Texaanse%20vastgoedgigant%20verovert%20gewild%20stukje%20Noord'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten