zondag 29 januari 2017

Van der Laan spreekt bij Holocaustherdenking in Wertheimpark

Honderden mensen staan vanochtend tijdens de Nationale Holocaust Herdenking stil bij de jodenvervolging door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. De herdenking vindt om 11.30 uur plaats in het Wertheimpark en is live te volgen op AT5.

Voorafgaand aan de herdenking is er om 11.00 uur een stille tocht vanaf het stadhuis. Minister-president Mark Rutte legt samen met vicepremier Lodewijk Asscher namens het kabinet een krans bij het Spiegelmonument 'Nooit meer Auschwitz'.

Ook burgemeester Eberhard van der Laan houdt een toespraak. Deze week werd bekend dat Van der Laan ernstig ziek is en zich bij sommige publieke optredens laat vervangen. Toch spreekt hij wel in het Wertheimpark, laat de organisatie aan AT5 weten.

Lees ook: Van der Laan heeft longkanker: 'Weinig reden voor optimisme' 

In 2005 riep Kofi Annan, de toenmalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van het naziconcentratiekamp Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden de slachtoffers herdacht van de Holocaust en van andere genocides.

De Nationale Holocaust Herdenking is de afsluiting en is ieder jaar in Amsterdam op de laatste zondag in januari.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2k5jIdc
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten