maandag 30 januari 2017

Gemeente in gesprek met islamitische gemeenschap na aanslag Canada

De gemeente gaat de islamitische gemeenschap in de stad uitnodigen voor een gesprek. De uitnodiging komt na de aanslag op een moskee in Quebec.

De Blauwe Moskee besloot maandag de deuren voorlopig op slot te houden tijdens gebedsdiensten. Ook werden er extra camera's opgehangen bij de moskee. Niet alleen de aanslag in Canada, ook eerdere incidenten rond moskeeën zorgen voor deze maatregelen. Van een specifieke dreiging richting de moskee is geen sprake.

Lees ook: Deuren op slot tijdens gebed: 'De moskee hoort een open gebouw te zijn'

Een woordvoerder van burgemeester Van der Laan laat weten dat Amsterdam 'met afschuw' kennis heeft genomen van de aanslag in Canada. 'Amsterdam is in gedachten bij de slachtoffers en hun nabestaanden.' Naar aanleiding van de aanslag is er overleg geweest met de driehoek: de burgemeester, de officier van justitie en de korpschef. Uit het overleg kwam dat er geen reden is voor extra maatregelen. 

Lees ook: Moskeeën maken zich zorgen om veiligheid

De uitnodiging voor het gesprek zal 'binnenkort' worden verstuurd naar de islamitische instellingen, meldt de woordvoerder van de burgemeester aan AT5. Wie er vanuit de gemeente aanwezig zullen zijn bij dit gesprek wordt nog later bepaald. De gemeente heeft dit soort gesprekken eerder gehouden met de LHBT-community, hoofdredacties en evenementenorganisaties na de aanslagen in Orlando en Parijs.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2k9zfZx
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten