vrijdag 24 juni 2016

Ook Amsterdam neemt feestelijk afscheid van EU

Niet alleen de Britten nemen afscheid van de EU, ook Amsterdam is er helemaal klaar mee. Althans, met het EU-voorzitterschap. Volgende week donderdag wordt er feestelijk afscheid genomen van het Nederlands voorzitterschap van Europa.

Tijdens een openbare feestelijke ceremonie wordt bij het EYE-filmmuseum de Eruope Endless Express uitgezwaaid. Dat is de nachttrein die vanuit Amsterdam vertrekt naar Bratislava om daar het EU-voorzitterschap symbolisch over te dragen.

De Europe Endless Express is het eerste culturele festival in een nachttrein. Een festival dat in drie dagen en twee nachten door zes Europese landen reist. De trein vertrekt op donderdagavond 30 juni vanaf Amsterdam Centraal Station en zet op zaterdag 2 juli haar reizigers weer af in Amsterdam. Aan boord van de trein bevinden zich internationale kunstenaars, filosofen, theatermakers, wetenschappers, schrijvers en muzikanten.

Iedereen die de trein en haar reizigers wil uitzwaaien en gepast afscheid wil nemen van het Nederlands voorzitterschap is van harte uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/292K5uW
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten