dinsdag 28 juni 2016

Amsterdamse politicus over aanslagen Istanbul: 'Aan een hel ontsnapt'

Bij de aanslagen op de internationale luchthaven Atatürk in het Turkse Istanbul zijn dinsdagavond 36 mensen gedood. Nog eens 147 raakten gewond.

De Turkse autoriteiten vrezen dat het dodental nog verder op zal lopen. 'Een 'grote meerderheid' van de slachtoffers was Turks, melden de autoriteiten.' Of er ook Nederlanders onder de slachtoffers zijn is nog niet bekend. 

Lees ook: Vlucht KLM keert terug naar Amsterdam vanwege aanslagen Istanbul

Ontsnapt
GroenLinks-fractievoorzitter in Zuid, Rocco Piers, was enkele uren voor de aanslagen nog op de luchthaven in Istanbul. Hij maakte deel uit van een Amsterdamse delegatie die in Istanbul een statement wilde maken over de Gay Pride. 

'We zijn er echt net aan ontsnapt,' zegt Piers in gesprek met het AD. 'Die hal waar het is gebeurd, liepen we nog doorheen. Je kan die hal niet zomaar in, hè. Je wordt tegengehouden bij de ingang. Het lijkt erop dat er daarom eerst een vuurgevecht is geweest'

Niet opgeëist
Drie personen zouden zichzelf hebben opgeblazen met een bomgordel. Volgens Turkse autoriteiten vonden de explosies plaats bij het controledeel van de internationale terminal. De aanslagen zijn nog niet opgeëist.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/29nivbQ'Aan%20een%20hel%20ontsnapt'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten