donderdag 30 juni 2016

Hazes 65 jaar: Kerkklokken spelen 'Bloed, Zweet en Tranen'

Vandaag zou André Hazes 65 jaar geworden zijn. En ter ere van zijn verjaardag spelen vier carillons van kerken in de stad op verschillende tijdstippen 'Bloed, Zweet en Tranen'.

De Westertoren, Zuidertoren, Munttoren en de Oudekerkstoren spelen het lied vanmiddag na elkaar. Om 15.00 uur de Westertoren, de Munttoren om 15.30 uur, de Zuidertoren 16.00 uur en als laatst de Oudekerkstoren om 16.30 uur.

Op zijn 50e werd Hazes ereburger van Amsterdam. In 2004 overleed de volkszanger. Vlak voor zijn dood hoorde hij amper iets meer en had hij een permanente ruis in zijn oren.

'Nieuwe' single
Ook komt er binnenkort een 'nieuwe' single uit van Hazes. Het gaat om een nooit uitgebrachte opname van het nummer 'Op de schoorsteen staat een foto' uit 1980. Het nummer was een tijd lang onvindbaar. Het cd'tje met het nummer er op werd weer gevonden bij een verhuizing toen Hazes' platenmaatschappij EMI opging in Universal. De orginele geluidsbanden zijn nog steeds zoek, maar volgens het AD is de opname op de cd van dusdanige kwaliteit dat het kan worden uitgebracht.

Over enkele weken brengt het label Top Notch het nummer uit. 

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/299TdAf'Bloed,%20Zweet%20en%20Tranen'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten