maandag 27 juni 2016

Noord boos om speeltuin: 'Kinderen komen thuis, helemaal onder de stront'

Bewoners van het Aldebaranplein in Tuindorp Oostzaan zijn er helemaal klaar mee: speeltoestellen op het plein zijn in hun ogen al lang aan vervanging toe. Inmiddels zou het speeltuintje zelfs een gevaar voor de kinderen vormen.

Met name een houten speeltoestel in de vorm van een boot is doorn in het oog. 'Wij zijn het oude scheepsdorpje, want vlakbij het NDSM-terrein. Maar dit speeltuintje is letterlijk een gezonken schip', zegt een bewoner. 'Het vergaat gewoon helemaal. Planken laten los en mijn man heeft er spijker uit gehaald, omdat mijn zoon met zijn voet aan een spijker vastzat.'

'Onder de stront'
Maar niet alleen de toestellen zijn een probleem. In het gras rondom het speeltuintje ligt vaak glas en honden en katten poepen in het zand. 'Het kan gewoon echt niet. Kinderen komen thuis, helemaal onder de stront', zegt een andere buurtbewoner.

Het stadsdeel heeft inmiddels toegegeven dat niet alle toestellen aan de wettelijke eisen voldoen. Enkele reparaties moeten dat herstellen. Voor nieuwe speeltoestellen en een omheining, zoals de bewoners willen, is volgens het stadsdeel geen geld.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/294U72M'Kinderen%20komen%20thuis,%20helemaal%20onder%20de%20stront'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten