zaterdag 28 mei 2016

'Doden door ademhalingsoefeningen 'iceman' Wim Hof'

De ademhalingsoefeningen van 'iceman' Wim Hof' hebben vorig jaar zeker drie levens geëist.

Dat meldt Het Parool. De doden zijn twee buitenlanders en een Nederlander. Alle drie verdronken in een zwembad. Autopsierapporten van twee van hen stellen vast dat ze door verdrinking en niet door bijvoorbeeld een hartstilstand zijn overleden. Nabestaanden zeggen dat de drie mannen verdronken nadat ze ademhalingsoefeningen van Wim Hof deden. Ze verwijten Hof dat hij niet genoeg waarschuwt voor de risico's van zijn methode. 

Door de ademhalingsoefeningen ontstaat er een effect dat vergelijkbaar is met hyperventilatie. Wie dit wil moet een aantal series diep inademen en niet helemaal uitademen, gevolgd door een periode waarin niet word geademd. Gevolg: mensen kunnen korte tijd het bewustzijn verliezen. Als dit onder water gebeurt, kunnen de gevolgen dodelijk zijn.

Enahm Hof, zoon van Wim en directeur van icemanbedrijf Innerfire, voelt zich 'verantwoordelijk, maar niet schuldig'. Bij iedere cursus zou Hof waarschuwen dat de oefening nooit op een plek moet worden uitgevoerd waar flauwvallen gevaarlijk kan zijn. 'Dus nooit voor of tijdens duiken, autorijden, zwemmen, in bad, etc. en altijd op een plek met zachte ondergrond', staat op de site van Innerfire.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1sDD6Rn'Doden%20door%20ademhalingsoefeningen%20'iceman'%20Wim%20Hof'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten