vrijdag 27 mei 2016

'Slachtoffer schietpartij Diemen overleden'

De man die gisteravond werd neergeschoten aan de Klipperweg in Diemen is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Dat meldt Het Parool. Een woordvoerster van de politie kan dat bericht nog niet bevestigen. Volgens de krant is het slachtoffer de 38-jarige crimineel Vincent Jalink. Zijn zoontje zou getuige zijn geweest van de schietpartij. Jalink zou kort geleden nog veroordeeld zijn voor het witwassen van crimineel geld. Ook was hij verdachte in zaken van plofkraken en drugsbezit, maar deze liepen nog.

Lees ook: 'Het was geen kalashnikov, die heb ik een paar maanden geleden gehoord'

Naast zijn criminele activiteiten organiseerde Jalink ook feesten in zowel Zuidoost als de binnenstad. In totaal zou hij 10 tot 15 jaar van zijn leven in de gevangenis hebben doorgebracht vanwege het plegen van overvallen en plofkraken. Zijn laatste veroordeling was vanwege witwassen. De politie haalde Jalink meermaals van straat in het kader van de 'patseraanpak'. In de ogen van de politie had hij geld zonder daar een legale inkomstenbron voor te hebben.

Lees ook: Man zwaargewond na schietpartij in Diemen

Tegenover Het Parool noemde Jalink de beschuldigingen eerder nog 'lariekoek'. Advocaat Gerald Roethof zegt de dood van zijn cliënt afschuwelijk te vinden: 'Ik kan niet zeggen dat hij behoorde tot de jongens die over en weer in schietpartijen zijn verwikkeld. Hij was een intelligente, goed opgevoede man.'

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1sh4zsc'Slachtoffer%20schietpartij%20Diemen%20overleden'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten