donderdag 1 september 2016

Rechtbank opnieuw gewraakt in zaak vermeende Syriëganger

Advocaat Babur Beg van Oussama T. heeft opnieuw de rechtbank gewraakt. Het is de tweede keer dat hij dit doet.

Oussama T. wordt er van verdacht plannen hebben gehad om naar Syrië uit te reizen en deel te nemen aan de jihad. De verdachte werd in juli vorig jaar opgepakt. Bij zijn aanhouding droeg hij twee messen en een hakbijl bij zich. Ook had hij bergschoenen en camouflagekleding gekocht. Bij hem thuis werd een vliegticket naar Turkije gevonden voor eerder die dag. Ook had hij al zijn spaargeld opgenomen en zijn baan opgezegd. 

'How to build an AK47'
Volgens zijn advocaat wilde hij zijn problemen thuis ontvluchten en was hij niet van plan om uit te reizen voor de jihad. In de rechtbank komt vandaag naar voren dat hij online zou hebben gezocht op 'how to build an AK47'. 

Lees ook: Zaak vermeende Syriëganger vandaag niet verder

Getuige niet te vinden
De getuige die hem aangaf, 'Chessy', was niet aanwezig in de rechtbank. Hij is ontraceerbaar. Dat is ook de reden voor de advocaat om de rechtbank te wraken. Hij vindt het 'onbestaanbaar' dat het OM niet meer doet om Chessy op te sporen.

Lees ook: UPDATE: Advocaat Oussama T. doet wrakingsverzoek, zaak uitgesteld

Aanslag in Nederland
In chatgesprekken met Chassy zou T. hebben gezegd dat hij in Nederland een aanslag wilde plegen. De verdachte zelf, die de zaak thuis mocht afwachten en eerder afwezig was bij een zitting, is vandaag wel in de rechtbank. Het was hem verplicht om te komen opdagen.

Verslaggever Ronald Olsthoorn is aanwezig in de rechtbank.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2bUQ5v5
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten