donderdag 29 september 2016

Ajax-fans geschrokken: 'Mensen krijgen gewoon fakkels in hun nek gegooid'

Ajax-supporters schrokken zich gisteravond rot toen supporters van Standard Luik besloten om fakkels in een vak met kinderen te gooien. 'Levensgevaarlijk', noemt een supporter het.

Na de actie van de Luik-fans werd  het vak noodgedwongen ontruimd. Een aantal fans is direct naar huis gegaan. Daarnaast was er de eerste twintig minuten amper te zien wat er zich op het veld afspeelde. Er vielen geen gewonden.

Lees ook: Ajax en Standard zoeken vuurwerkgooiers

'Zoals ze dat doen is gewoon levensgevaarlijk', zegt een Ajax-supporter na de wedstrijd. 'Als er mensen beneden zitten, die krijgen gewoon fakkels in hun nek gegooid. Dus die gasten zullen wel een megaboete krijgen. Ik ben alleen bang dat het zwaar uit de klauwen gaat lopen als we als Ajax zijnde daar naartoe gaan.'

Lees ook: Ajax boekt zege met Europees perspectief

Een andere supporter kreeg er vrij weinig van mee. 'Ik zag wel dat er fakkels over de ramen werden gegooid, maar ik heb er niet veel van meegemaakt. Maar het waren er veel in ieder geval.'

Beide clubs zijn inmiddels een zoekactie gestart naar de supporters die de fakkels gooiden. Standard Luik hoopt de schade op de daders te kunnen verhalen. Drie supporters van Standard Luik werd de toegang geweigerd omdat ze fakkels het stadion in probeerden te smokkelen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2cPQFIN'Mensen%20krijgen%20gewoon%20fakkels%20in%20hun%20nek%20gegooid'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten