dinsdag 27 september 2016

Vergismoord Gjaltema uitgesloten: 'Doodgeschoten Amsterdammer was actief crimineel'

De politie sluit uit dat de doodgeschoten Elco Gjaltema het slachtoffer is geweest van een persoonsverwisseling. Gjaltema was actief in het criminele circuit, concludeert de recherche.

De 36-jarige Gjaltema werd in februari dit jaar vlakbij zijn huis op de Oostelijke Handelskade onder vuur genomen en overleed. Hij was weliswaar een bekende van de politie, maar een link met zware criminaliteit leek er niet te zijn

Lees ook: Man doodgeschoten aan Oostelijke Handelskade: 'Ik hoorde plop, plop, plop

De politie hield rekening met alle mogelijke scenario's, maar zijn vriendin ging een dag later meteen uit van een vergissing. 'Het was een jongen met een hart van goud. Hij stond positief in het leven', vertelde ze. 'Er is geen reden waarom iemand dit zou doen. Het is een vergissing denk ik.'

Vergelding voor mislukt transport?
Geruchten doen de ronde dat Gjaltema betrokken zou zijn bij een mislukt drugstransport. Gjaltema zou bij dat transport hebben bemiddeld, waarop verschillende soorten drugs zaten, zoals cocaïne en pillen. De partij van veertig kilo arriveerde niet in Engeland en bleek onvindbaar. De drugsbende zou van Gjaltema douane- en ladingspapieren hebben geëist.

Omdat hij deze niet kon tonen, werd hij ervan verdacht de drugs geript te hebben. Zijn dood zou hiervoor een vergelding zijn geweest. 

In opsporingsprogramma's waaronder AT5's Bureau 020 wordt deze week opnieuw aandacht geschonken aan de zaak. De politie heeft nieuwe vragen over een uitgebrande auto die werd gevonden in Duivendrecht, deze zou daar door daders zijn achtergelaten. 

Lees ook: Vriendin doodgeschoten Elco Gjaltema: 'Moord was een vergissing'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2doXwv2'Doodgeschoten%20Amsterdammer%20was%20actief%20crimineel'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten