vrijdag 30 september 2016

Ajax verhaalt 45.000 euro schade op Standard Luik

Ajax heeft Standard Luik een rekening van 45.000 euro gestuurd voor de schade die donderdagavond werd aangericht in en rondom de Arena.

Belgische fans smokkelden fakkels het stadion binnen en gooiden enkele brandende exemplaren in lager gelegen vakken. Een brandende prullenbak in een toiletruimte zorgde ervoor dat de brandweer in moest grijpen en ook buiten het stadion was het verre van rustig. De politie werd voorafgaand aan het duel al bekogeld met flessen en ook na de wedstrijd bleef het onrustig.

Lees ook: Fakkels, opstootjes en acht arrestaties; terugblik op een heet avondje Europa League

Uiteindelijk werden acht Belgische fans aangehouden. Zowel Luik als Ajax zet zich in om de ergste onruststokers te identificeren en te bestraffen. Luik hangt naast de aangerichte schade ook een forse UEFA-boete boven het hoofd. Onder de supporters van Ajax vielen geen gewonden.

De Belgische club stelde vrijdagavond in een verklaring het gedrag van een deel van de supporters sterk te veroordelen. 'Aanvullend op de zware sancties die zullen volgen na de waargenomen afwijkingen donderdag, is ook het imago van Standard Liège aangetast op internationaal niveau. Het bestuur van Standard de Liège zal dan ook strenge maatregelen ondernemen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2dxylqI
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten