vrijdag 23 september 2016

Kamermeerderheid is voor gereguleerde wietteelt: 'Het is heel bijzonder'

Een baanbrekende stap op weg naar regulering van de wietteelt. Of misschien wel helemaal niet. Het is nog moeilijk om te bepalen welke waarde het wetsvoorstel om de wietteelt te regulieren van D66 heeft. Zij willen dat de overheid toezicht gaat houden op de wietteelt. En voor het eerst in jaren is daar nu een meerderheid voor. En dat is toch wel heel bijzonder.

En nota bene een Amsterdams Kamerlid - Vera Bergkamp van de D66 - wist het na jaren van gesteggel en gepraat zover te krijgen. Bergkamp: 'Het is heel bijzonder. Er is eigenlijk nog nooit een Tweede Kamer-meerderheid geweest voor het reguleren van de teelt. En als je kijkt naar Europa, dan zijn we gidsland in Europa. Er is nog geen land die ook de teelt gereguleerd heeft.'

De coffeeshophouders zijn ook al in hun sas, want op deze manier zouden ze na veertig jaar wel eens verlost kunnen worden van het gedoogbeleid met de illegale achterdeur. Volgens de opstellers van het wetsvoorstel profiteren niet alleen de shophouders, maar ook de samenleving die zo verlost wordt van de georganiseerde criminaliteit en de duizenden illegale plantages die voor brandgevaar zorgen.

En laten we de 500.000 gebruikers niet vergeten. Wat zij ervan vinden is simpel: 'wel prima', aldus een benevelde roker.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2dgWGAY'Het%20is%20heel%20bijzonder'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten