vrijdag 23 september 2016

Ambitieuze Amsterdammers maken kitesurf-film: 'Dit is zeker een jongensdroom

Twee Amsterdamse vrienden besloten jaren geleden hun twee passies - kitesurfen en filmmaken - te combineren. Anderhalf jaar lang filmden ze kitesurfers over de hele wereld. In hun film gaan ze onder andere langs het privé-eiland van multimiljonair Richard Branson, en kregen ze persoonlijke hulp van de prins van Dubai.

Regisseur Bob van der Gronde wil in Chapter One de verhalen vertellen van een aantal kitesurfers, avonturiers en veelal ook buitenbeentjes. Bob: 'Het zijn vooral verhalen van mensen die vaak tegen beter weten in kiezen voor een leven op het water en in de natuur in plaats van op kantoor.'

Maar een film over kitesurfen gaat natuurlijk ook om de mooie plaatjes, en die zijn er in Chapter One in overvloed: 'Er is genoeg moois te zien. We hebben ook zoveel mogelijk verschillende cameratechnieken gebruikt. Zoals helishots, droneshots, maar ook onderwatershots.'

Cineflex
Misschien wel de mooiste shots werden gedraaid met een zogenaamde cineflex camera. Met een prijs van 800.000 euro praktisch onbetaalbaar, maar de prins van Dubai had er nog een paar liggen en als fan van 'extreme sports' stuurde hij er zomaar eentje op om te gebruiken. De makers vlogen er onder meer over het privé-eiland van miljardair Richard Branson, zelf ook een fervent kitesurfer.

Alles bij elkaar heeft het zo'n 2,5 jaar gekost om de film te maken, een avontuur dat Bob beschouwt als het realiseren van een jongensdroom. Na de première in Tuschinki gaat de film op tournee langs Europese filmtheaters, en zal de film binnenkort ook online te bekijken zijn.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2d3E5Tm'Dit%20is%20zeker%20een%20jongensdroom
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten