dinsdag 26 april 2016

'Volksgezondheid inwoners is in het geding door rattenplaag'

De Partij van de Ouderen heeft het stadsbestuur schriftelijke vragen gesteld over het groeiende aantal ratten in de stad.

De partij vindt dat de gemeente moet ingrijpen en 'wijst op de gevaren die aan een rattenplaag kleven, zoals tal van ziektes, schade aan woningen en eigendommen door het knaaggedrag van de ratten en psychologische schade bij mensen die lijden aan een rattenfobie'.

Lees ook: [Kaart] Meldingen van rattenoverlast in alle stadsdelen

De GGD en stadsdeel Noord lieten zondag weten dat het probleem vooral bij de bewoners zelf ligt, omdat zij voedsel op straat gooien. 'De Partij van de Ouderen vindt het werkelijk van de ratten besnuffeld dat de gemeente Amsterdam haar verantwoordelijkheid niet pakt bij het bestrijden van de rattenplaag.'

De partij vraagt het stadsbestuur onder meer of de mening van het stadsdeel en de GGD gedeeld wordt, en, indien ja, om 'klip en klaar aan te geven sinds wanneer de verantwoordelijkheid aangaande de volksgezondheid geen taak van de (lokale) overheid meer is.'

Ook volgens deskundigen is de rattenpopulatie gegroeid. Oorzaken zijn onder meer de zachte winters, het voedsel dat op straat wordt gegooid en werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1rxqn2S'Volksgezondheid%20inwoners%20is%20in%20het%20geding%20door%20rattenplaag'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten