zaterdag 30 april 2016

Buitenbad De Mirandabad weer open: 'Verrukkelijk'

Het buitenbad van De Mirandabad is weer open. Na een hele week vol met grijze luchten, scheen vanochtend de zon uitbundig.

'Het voelt heel goed. Hier hebben we maanden naar uitgekeken, om buiten te zwemmen', zegt een zwemmer tegen AT5. Een ander: 'Je komt op hele goede ideeën als je onder water bent.'

Maar helaas niet alleen maar blijdschap op deze zonnige dag. De muur die om het De Mirandabad stond, is namelijk een paar dagen geleden voor een groot deel afgebroken. 'Omdat hiernaast voor de tafeltennisvereniging geheid wordt voor een nieuw clubgebouw is gedacht dat de muur die hier stond met spoed moest worden afgebroken. Men is bang dat hij zou omvallen. Muren zijn essentieel voor het zwemmen omdat het de Noorder- en Zuiderwind tegenhoudt', zegt Agnes Koert. 

Een zwemmer zegt over het verdwenen muurtje: 'Een uitkijk op de Kennedylaan is natuurlijk niet het hoogtepunt voor een zwemmer.' Agnes Koert heeft  in een brief aan Wethouder Sport Eric van de Burg en Paul Slettenhaar van stadsdeel Zuid gevraagd om een gelijkwaardig alternatief voor de stenen muur.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/24d1v1m'Verrukkelijk'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten