donderdag 28 april 2016

Zoektocht naar vermiste Sophia in Oeganda opgeschort

De zoektocht naar Sophia Koetsier in Oeganda is voorlopig opgeschort. De verzekeraar weigert garant te staan voor mogelijk extra kosten.

Lees ook: Nieuwe zoektocht naar in Oeganda vermiste Sophia

Volgens Nikki van Passel, woordvoerster van de familie van Sophia, wordt voldaan aan de voorwaarden van de verzekering. 'Maandag is er een team van met onder meer forensisch experts afgereisd naar Oeganda. Daar is het land zelfs blij mee, omdat zij een expertise hebben die Oeganda zelf niet heeft', zegt Van Passel tegen AT5.

Lees ook: Amsterdamse Sophia al vier maanden vermist in Oeganda

De 22-jarige Sophia verdween 28 oktober tijdens een rondreis in Oeganda. Er werd direct een zoekactie op touw gezet, maar die werd beëindigd. Haar ouders wilden dat er snel opnieuw gezocht wordt en begonnen een stichting om geld voor een nieuwe zoektocht in te zamelen. 'Het volledige budget voor de nieuwe zoektocht is niet gehaald, daarom vroegen we de verzekering om garant te staan voor de extra kosten', aldus Van Passel.

Lees ook: Ouders blijven hopen op terugkeer vermiste Sophia (22)

Stichting Find Sophia hoopt nu op extra donaties om alsnog door te kunnen gaan met de zoektocht: 'Wij gaan onze uiterste best doen om een alternatieve haalbare oplossing te vinden om de zoektocht niet te moeten afblazen. Een juridische strijd heeft nu geen zin. Daar hebben we de tijd niet voor. Dat wordt een procedure van zeker 1,5 jaar', legt Van Passel uit.

Meer informatie over de stichting die de ouders hebben opgezet is hier te vinden.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1qXy1ma
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten