vrijdag 29 april 2016

'Ouderen van winkelcentrum naar huis gevolgd door criminelen'

De ouderenbond en Partij van de Ouderen maken zich grote zorgen over het hoge aantal bejaarden dat overvallen wordt in hun eigen woning.

Deze week was het maar liefst twee keer raak en ook vorig jaar zijn er meerdere gewelddadige overvallen gepleegd op bejaarden. Een 87-jarige man werd vorige zomer zelfs blind geschopt in zijn huis in de Heemstedestraat. Wil van Soest van de Partij van de Ouderen trekt aan de bel.

Lees ook: Bejaard stel gewond bij woningoverval Amstelveen

'Het is schering en inslag dat je hier hoort. En de mensen worden zo bang, dat ze niet meer de straat op durven. Ze worden gevolgd vanaf het winkelcentrum naar huis', zegt Van Soest. Ze wil dat kwetsbare ouderen een polsbandje krijgen. 'Zodra er iets is waar ze hulp bij nodig hebben, kunnen ze daar op drukken.'

Het advies blijft vooral: doe de deur niet zomaar open. Al is dat voor veel ouderen niet vanzelfsprekend. 'Het is heel triest, dat je dat vertrouwen niet kunt hebben dat als er gebeld is, dat je gewoon je voordeur open doet. Dat is lastig. Maar niet meer zomaar doen', zegt Frank van der Aa van ouderenbond ANBO.

Voor beide overvallen van afgelopen week heeft de politie nog geen verdachten aangehouden.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1r229Nk'Ouderen%20van%20winkelcentrum%20naar%20huis%20gevolgd%20door%20criminelen'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten