zondag 21 oktober 2018

Pepperspray bij Martin Garrix vermoedelijk truc van zakkenrollers

Het lijkt erop dat de pepperspray tijdens een optreden van Martin Garrix afgelopen nacht, een afleiding was van zakkenrollers. Meerdere bezoekers missen bezittingen en het is een bekende truc.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een groep Oost-Europese zakkenrollers een busje pepperspray leegspuit in een feestende mensenmassa. In de paniek die vervolgens uitbreekt graaien ze dan naar portemonnees, telefoons en juwelen. Het gebeurde al eerder bij dancefeesten in de stad en elders in het land.

Lees ook: Ademklachten bij veel bezoekers Martin Garrix door pepperspray in publiek

Op sociale media komen inmiddels een heleboel meldingen voorbij over bezoekers die waardevolle bezittingen misten na de peppersprayaanval. 'Eerst pepperspray in je gezicht spuiten en dan je ketting jatten! Zo zielig voor de toerist die naast ons stond!', schrijft iemand. Een ander: 'Mijn vriendin is tijdens die aanval ook haar telefoon verloren. Misschien is dat het motief geweest.'

Prikkende ogen
De dj zelf heeft er geen goed woord voor over. 'Ja, het is een groep die veel festivals afgaat, paniek zaaien en in de paniek telefoons etc stelen. Echt ongelofelijk..', schrijft Martin Garrix op Twitter.

Lees ook: Martin Garrix 'enorm geschrokken' van pepperspray-incident in RAI

Door de peppersprayaanval belandden vannacht rond 3.30 uur meerdere bezoekers op de ehbo-afdeling in de RAI. Er werd veel gehoest en mensen hadden last van prikkende ogen. Niemand raakte ernstig gewond. De organisatie van het Amsterdam Dance Event heeft de zaak in onderzoek.

De politie zegt bekend te zijn met de geschetste truc en doet onderzoek naar wat er zich in de RAI precies heeft afgespeeld.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2NSI6fE
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten