maandag 29 oktober 2018

Belangrijke verdachte ontvoering Insiya (4) vandaag alsnog voor de rechter

Een van de belangrijkste verdachten in de ontvoeringszaak van de 4-jarige Insiya, staat vandaag voor de rechter in Amsterdam. Bij een eerdere zitting kwam de verdachte, Erik S., niet opdagen.

Dat meldt De Telegraaf vandaag. S. zou het meisje hebben ontvoerd in opdracht van haar vader Shehzad Hemani. Hij hield onder meer contact met de vader en zocht naar mensen die konden helpen bij de ontvoering. Ook de dochter van S. zou betrokken zijn. 

Lees ook: Rechtszaak ontvoering Insiya: vier verdachten afwezig

Eerder kwam Erik S. niet opdagen bij de zitting. Maar na een beroep van de rechter heeft hij volgens het Openbaar Ministerie besloten toch te verklaren, schrijft de krant.

Rechter
Een week geleden stonden de eerste verdachten in de ontvoeringszaak voor de rechter. Toen bleek ook dat Hemani, die in India zit, tot mei de kans heeft om een verklaring te geven. Eerder liepen tientallen verzoeken van het Openbaar Ministerie om te getuigen op niets uit.

In 2016 werd de toen 2-jarige Insiya ontvoerd door drie mannen uit een huis in de Watergraafsmeer waar ze met haar moeder woonde. Twee mannen ontkwamen, de derde werd overmeesterd door een buurman. Volgens het OM kostte de ontvoering maanden aan voorbereiding. 

Insiya werd naar India gesmokkeld waar ze werd herenigd met haar vader. Daar woont ze nog steeds. 

Lees ook: Rechtszaak ontvoering Insiya van start: 'Hier kun je niet aan wennen'



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2PuzvEF
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten