dinsdag 30 oktober 2018

Geen concreet uitzicht op gehele doorstart MC Slotervaart

'Op dit moment zijn er nog geen concrete uitzichten op een gehele doorstart van MC Slotervaart.' Dat laten de curatoren van het afgelopen week failliet verklaarde ziekenhuis weten.

'MC Slotervaart werkt in nauwe samenwerking met zorgverzekeraars, andere ziekenhuizen en huisartsen aan een gecontroleerde overgang van de poliklinische patiënten', laten curatoren Marc van Zanten en Marlous de Groot vanavond in een persbericht weten.

Oproep: Loopt uw behandeling vast door faillissement MC Slotervaart?

Zij voelen zich genoodzaakt 'over te gaan tot een gecontroleerde afbouw van de door MC Slotervaart verleende zorg'. De curatoren noemen het faillissement droevig en onverwachts.

Medewerkers blijven werken
Er wordt nu vooral gekeken naar waar patiënten nu moeten aankloppen voor zorg. 'MC Slotervaart heeft de opgenomen patiënten vrijdag overgeplaatst naar ziekenhuizen in de regio. De reden dat dit zo snel moest gebeuren was omdat er niet genoeg personeel meer was voor de operatiekamer en de intensive care. Dit kwam doordat een hoog percentage gespecialiseerd personeel geen vast contract had.'

Lees ook: De geschiedenis van MC Slotervaart: 'De stekker moest er een keer uit'

Werknemers die wel een vast contract hebben blijven vooralsnog hun werk doen. 'Medewerkers van klinieken waar nu geen patiënten meer liggen, worden waar nodig elders in het ziekenhuis ingezet.'

Voor een van de ziekenhuizen van de MC Group in Flevoland die failliet verklaard werden, is inmiddels wel een geïnteresseerde partij.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2qixBJ2
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten