zondag 12 augustus 2018

Wallenbewoners gaan overlast tegen: 'Dit is hem: mijn water-kalashnikov'

'I live here!' Met die boodschap probeert een groep bewoners toeristen erop te wijzen dat er op de Wallen ook gewoon mensen wonen. Het is een van de vele maatregelen voor een leefbaarder Wallengebied, dat geteisterd wordt door drukte en lawaai.

'Als ik iemand aanspreek op straat op wangedrag omdat hij te hard schreeuwt of op een stoepje zit van een privéwoning en zeg van wist je dat mensen hier wonen? Dan zijn ze gewoon verbaasd', vertelt Yet ten Hoorn, bewoner op de Wallen.

Lees ook: Wallenbewoners openen huiskamer om bezoekers op asociaal gedrag te wijzen

Vroeger liet ze haar hondje uit aan de lijn, nu moet ze hem vasthouden omdat ze bang is dat dronken toeristen erover struikelen. Ten Hoorn zet zich nu in voor de campagne om toeristen duidelijk te maken dat de Wallen meer zijn dan prostituees en coffeeshops.

Met grote posters en een informatiecentrum aan de Lange Niezel proberen bewoners zichzelf weer zichtbaar te maken, hierdoor hopen ze dat de overlast afneemt. Het is een campagne van de gemeente die samen met een klankbordgroep van bewoners is ontwikkeld. 

Lees ook: Bewoners en ondernemers over nieuwe maatregelen Wallen: 'Dweilen met de kraan open'

Wallenbewoner Bernadette de Wit heeft een andere creatieve oplossing bedacht voor de dagelijkse overlast van blowende en schreeuwende toeristen. Zij zet haar 'water-kalashnikov' in om de overlastgevers voor haar deur weg te jagen. 

De meeste voorbijgangers vinden het wel grappig maar of het probleem daarmee is opgelost? 'Ik denk niet dat het gaat werken. Mensen worden alleen maar bozer, maar wij niet: wij zijn heren', vertelt een voorbijganger. from AT5 - nieuws https://ift.tt/2Oypken'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten