dinsdag 7 augustus 2018

Amsterdamse parachutiste pakt met 59 andere vrouwen wereldrecord formatiespringen

De Amsterdamse parachutiste Sabine te Spenke heeft afgelopen week bijgedragen aan een geslaagde wereldrecordpoging. In Oekraïne sprongen voor het eerst zestig vrouwen een formatie met drie punten, wat inhoudt dat je in de lucht drie verschillende figuren maakt.

De vrouwen die deelnamen aan de recordpoging kwamen uit twintig Europese landen. Elf van de vrouwen kwamen uit Nederland, onder wie dus Sabine. 'Het was heel gaaf om onderdeel te zijn van zo'n inspirerende groep vrouwen uit heel Europa. Niet iedereen sprak dezelfde taal, maar voor een mooie vrije val heb je ook geen woorden nodig.'

Zestig vrouwen

Het vorige record werd twee jaar geleden neergezet. Destijds sprongen 56 vrouwen uit een vliegtuig om vervolgens drie figuren in de lucht te maken. Dat record werd woensdag gebroken toen Sabine met 56 andere vrouwen naar beneden sprong. Een dag later werd dat record nogmaals aangescherpt toen in totaal zestig vrouwen sprongen. 

Sabine laat aan AT5 weten dat er voorlopig geen plannen zijn om het kersverse wereldrecord op korte termijn opnieuw te verbeteren.

 from AT5 - nieuws https://ift.tt/2OOJTUw
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten