zaterdag 28 juli 2018

Brug Marnixstraat blijft voorlopig dicht voor verkeer

De brug over de Brouwersgracht blijft voorlopig nog gesloten voor wegverkeer. 'Hoe lang de brug niet bediend kan worden, is afhankelijk van de opgelopen schade', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Momenteel wordt er naar die schade nog onderzoek gedaan. De woordvoerder benadrukt dat de brug alleen weer opengaat 'als zeker is dat dat veilig is voor het verkeer'. Tram 3, bus 18 en bus 21 rijden daarom ook nog om.

Lees ook: 'Brug Marnixstraat sprong open door warmte'

De brug, ook wel bekend als de Bullebak, schoot gisteravond opeens omhoog. Vermoedelijk is de extreme hitte van de afgelopen dagen daarvan de oorzaak. Met slangen wordt de brug voorlopig 'geblust'. 

'Koelen kost geld'
De reden dat de Bullebak niet al uit voorzorg werd gekoeld, is 'omdat er keuzes moeten worden gemaakt'. 'Met het koelen van bruggen zijn veel kosten gemoeid', aldus de zegsman van de gemeente. 

Lees ook: Brug Marnixstraat schiet plotseling omhoog: 'Dit is erg'

De focus ligt daarom op routes die ook door de beroepsvaart worden gebruikt. Daar valt de Bullebak niet onder.

'Gevaar' voor bruggen
Bovendien lijkt de hitte niet de enige reden dat de brug kapot is: ouderdom en slijtage spelen ook een rol. Mogelijk wordt de Bullebak daarom rond 2020/2021 vervangen. 

Lees ook: Verbazing over omhoog geschoten brug: 'Nog nooit meegemaakt'

Het is nog onduidelijk of andere bruggen 'ook gevaar lopen', laat de gemeente weten. 'Maar daarop wordt wel regelmatig gecontroleerd.'

 



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2LuOu0i
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten