zaterdag 28 juli 2018

Zuid-Amerikaanse tapir in Artis geboren tijdens warmste nacht ooit

Tijdens de warmste nacht ooit heeft Artis er een nieuwe bewoner bij gekregen. Afgelopen nacht werd er namelijk een Zuid-Amerikaanse tapir geboren.

Verzorgers merkten gisteren al op dat de moeder een gespannen uier en zichtbare tepels had: normaal zijn de tepels bij een tapir nauwelijks te zien. De dierverzorger trof de babytapir 's ochtends aan, liggend naast de moeder. Het kalf, een vrouwtje, heeft gedronken en is al te zien voor bezoekers op de Pampa.

Lees ook: Officieel warmste nacht ooit gemeten: 22,8 graden

Tapirs bevallen meestal 's nachts na een dracht van zo'n dertien maanden. De witte vlekken en strepen op de bruine vacht van een babytapir zorgen voor camouflage: de vacht valt weg tussen de schaduw- en lichtvlekken van gebladerte. Na ongeveer acht maanden verdwijnen de strepen en krijgt de tapir een egaal grijsbruine vacht.

Het warme weer is voor de Zuid-Amerikaanse tapirs geen probleem. In het oorspronkelijke leefgebied in BraziliĆ« en omliggende landen is het warm en soms tropisch. Het zijn van nature goede zwemmers: ze gebruiken hun slurfje als snorkel. Tapirs leven een groot deel van het jaar gescheiden van elkaar. Alleen in de paartijd zoeken mannetjes en vrouwtjes elkaar meer op.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2Lumytm
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten