maandag 30 juli 2018

Geroofd horloge 'teruggevonden' onder tafel in restaurant Zeedijk

Een spontaan samenwerkingsverband van burgers, handhavers en agenten heeft er eerder deze week toe geleid dat een man zijn geroofde horloge - dat kort daarvoor was buitgemaakt bij een straatroof - nog dezelfde avond weer om zijn pols had.

De oudere man werd vrijdagavond op Rusland 'op slinkse wijze' en met geweld beroofd van zijn uurwerk, schrijft de politie Amsterdam Centrum-Burgwallen op Facebook. Onmiddellijk na de brutale straatroof riep de man om politie, wat door diverse getuigen werd gehoord. 

Zij twijfelden niet en zetten de achtervolging op de verdachten in. Ook handhavers, die kort daarna lucht kregen van de achtervolging, sloten zich bij het gezelschap aan.  

Eerste verdachte
Toen politieagenten vervolgens een van de handhavers achter een man zagen aanrennen, verleenden ook zij assistentie. Al snel sloeg de politie op de Zeedijk een eerste verdachte in de boeien. 

Oplettende medewerkers van cameratoezicht wisten de politie te vertellen dat een tweede verdachte zich in een restaurant op de Zeedijk bevond. Toen agenten daarop dat restaurant binnengingen, bleek de tweede verdachte daar met een ander te dineren. 

Heling
Onder de tafel waaraan de mannen zaten te dineren, lag bovendien een horloge. Omdat de tafelgenoot van de verdachte claimde dat het zijn eigendom was, werd de man aangehouden op verdenking van heling. Agenten namen het horloge in beslag. 

Omdat de beroofde man bij zijn aangifte het 'gevonden' horloge beschreef, heeft de politie hem - na overleg met justitie - zijn eigendom teruggegeven.  

 



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2mVVZ1j
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten