zondag 31 januari 2016

Gudelj: 'Zuur als de concurrent wel punten pakt'

Nemanja Gudelj baalt van de twee doelpunten die Roda JC vanmiddag tegen Ajax maakte. Hierdoor eindigde de uitwedstrijd in 2-2, waardoor Ajax zijn koppositie verloren heeft.

'We krijgen twee tegendoelpunten krijgen die niet nodig waren', zegt Gudelj. 'Eentje is uit een omschakelmoment van hen waarin we eigenlijk drie of vier momenten hadden. Maar waarin we hen konden stoppen door een overtreding of harder het duel in te gaan doordat je zelf de bal hebt. En de tweede is een hoekschop. Zeker in de laatste minuut dan weet je dat als je die hoekschop weg kopt en je houdt het nog een minuut vol, dan win je de wedstrijd.'

Door de verloren wedstrijd verspeelt Ajax dus zijn koppositie, want PSV won gisteren wel. De club uit Eindhoven staat dankzij die punten nu op de eerste plek. 'Kijk het is altijd zuur als je niet wint. Zeker als je concurrenten winnen. Maar wij moeten eerst naar ons zelf kijken. Dan maakt het niet uit wat de rest doet. Nogmaals, als wij de punten niet pakken, dan is het inderdaad zuur als de concurrent wel punten pakt.'

Vertrouwen
Hij denkt, net als Jaïro  Riedewald, dat het eerste tegendoelpunt net voor de rust veel invloed heeft gehad. 'Ik denk dat als je met 2-0 de rust in gaat, dat je met meer vertrouwen, en Roda JC met minder vertrouwen, de tweede helft in gaat. Nu weten ze dat ze een goal nodig hebben om een gelijkspel te maken. Zeker Roda thuis, opportunistisch, lange ballen, volgens mij ging Buijs ook nog in de spits spelen de laatste tien minuten, ze gingen echt alles op alles spelen.'