zaterdag 29 september 2018

Vijf en zeven jaar celstraf voor gewelddadige 'Maserati-overval'

De rechter heeft de twee mannen die verantwoordelijk zijn voor een zeer gewelddadige overval in Zuid deze week veroordeeld tot vijf en zeven jaar celstraf.

De twee overvielen op 14 september vorig jaar een bewoner van een huis aan de Herman Gorterstraat. Ze waren vermomd als pakketbezorger. 

Lees ook: Mannen roven huis leeg, vluchten in Maserati slachtoffer

Eenmaal binnen mishandelden en bedreigden ze de bewoner bijna een uur lang. De twee sneden het slachtoffer onder meer met een mes en duwden een pistool in zijn mond. Uiteindelijk gingen ze er in de Maseratie van de man vandoor.

Volgens de rechter hebben de overvallers  grote gevoelens van angst en onveiligheid bij het slachtoffer en zijn gezin veroorzaakt. 'Uit de videoboodschap van het slachtoffer komt naar voren dat het slachtoffer, zijn vrouw en zijn zoon zich nog steeds onveilig voelen in hun eigen woning en angstgevoelens hebben.'

Lees ook: 'Beruchte Luciano D. achter gruwelijke Maserati-overval'

De rechtbank legt de mannen niet de tbs-maatregel op die de officier van justitie eiste. De 20-jarige heeft namelijk nu al jeugd-tbs en die maatregel kan later nog met 3 jaar worden verlengd en daarna nog worden omgezet naar een tbs-maatregel. Bij de 21-jarige konden de deskundigen niet vaststellen hoe hij er psychisch aan toe is.

De overvallers moeten het slachtoffer daarnaast ruim 165.000 euro schadevergoeding betalen.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2xZZzwM'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten