woensdag 26 september 2018

Advocaat 'Rico de Chileen' niet onder indruk van aantijgingen OM

Heeft de Amsterdamse crimineel Richard 'Rico de Chileen' R. liquidatieopdrachten gegeven? Het Openbaar Ministerie denkt van wel, maar 'Rico' en zijn advocaat wachten de nieuwe verdenkingen 'rustig' af.

Rico werd begin dit jaar met veel bombarie gearresteerd in Chili. Maar tot nu toe verdenkt het Openbaar Ministerie (OM) hem 'slechts' van grootschalige drugshandel, witwassen en leidinggeven aan een criminele organisatie. Vandaag werd echter bekend dat het OM nu ook aanwijzingen heeft dat Rico liquidatieopdrachten gaf.

Lees ook: OM: 'Rico de Chileen had "ninja's" in Dubai klaarstaan voor liquidatie'

De informatie komt uit onderschepte berichten uit pgp-telefoons. 'Er worden vijf gesprekken van een pgp in het dossier gevoegd, waarvan het Openbaar Ministerie niet kan uitsluiten dat het van mijn cliënt kan zijn geweest. Dat wordt verder onderzocht. Nou, dat wachten we dan rustig af', reageert Leon van Kleef, de advocaat van Rico.

'Het Openbaar Ministerie zegt dat ze heel hard aan het werk gaan. Nou, de laatste drie maanden heb ik daar nog niet heel veel van gezien. Dus we gaan zien wat de volgende drie maanden brengt', vervolgt Van Kleef. Op de vraag hoe zijn cliënt zich houdt, zegt hij: 'Rustig. Ruuustig.'



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2N3EK94
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten