maandag 25 juni 2018

Ajax erkent aansprakelijkheid in zaak Nouri: 'Diepe verontschuldiging aan familie van Abdelhak'

Ajax neemt de verantwoordelijkheid in de zaak rondom Abdelhak Nouri. Directeur Edwin van der Sar heeft zojuist in een persconferentie gezegd.

Nouri zakte op 8 juli vorig jaar in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De Ajacied werd op het veld enige tijd gereanimeerd. Enkele dagen later werd bekend dat het incident ernstige en blijvende hersenschade heeft veroorzaakt, Nouri ligt sindsdien in een vegetatieve staat in een ziekenhuis. Zijn situatie is nog steeds onveranderd.

De familie van Nouri kondigde eerder deze maand aan naar de arbitragecommissie te stappen. Zij vinden dat Ajax laakbaar heeft gehandeld. Ajax zelf liet toen weten niet aansprakelijk te zijn. De club kwam tot deze conclusie nadat alle beschikbaar gestelde informatie door Ajax is voorgelegd aan externe juridische en medische adviseur.

Inmiddels heeft de club nieuwe informatie ontvangen, zo vertelde Van der Sar. Daaruit blijkt dat de clubartsen fouten hebben gemaakt. 'Op basis van nieuwe inzichten hebben wij ons standpunt gewijzigd. Onlangs hebben wij nieuwe informatie gekregen. Wij erkennen nu aansprakelijkheid voor de gevolgen hiervan. We bieden onze diepe verontschuldiging aan aan de familie Nouri voor het feit dat we zo laat ons standpunt hebben gewijzigd.'

Meer informatie volgt.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2lCnyMR'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten