dinsdag 26 juni 2018

Raadsleden scharen zich achter De Telegraaf en Panorama

De fractieleiders van de politieke partijen in de raad hebben zich uitgesproken over de aanslagen op de gebouwen van De Telegraaf en Panorama. Zij steunen de vrijheid van de media en noemen de aanslagplegers 'laf'.

'Journalisten hebben de steun van politici niet nodig om hun werk te kunnen doen', schrijven de fractieleiders. 'Maar wanneer wordt getracht om journalisten de mond te snoeren, met geweld, agressie en zonder oog voor gevaar, kunnen wij niet stil blijven.'

Lees ook: Cameratoezicht en extra politie bij vijf redacties in de stad

'Stad gebouwd op vrijheid, niet op palen'
Afgelopen donderdagavond werd de redactie van tijdschrift Panorama onder vuur genomen met een anti-tankwapen. Afgelopen nacht reed een bestelbusje het gebouw van De Telegraaf aan de Basisweg binnen. Na deze aanslagen voelde de fractieleiders zich geroepen met een verklaring te komen.

Ze stellen onder meer dat Amsterdam niet is gebouwd 'op palen, maar op vrijheid'. Ook prijzen zij de 'veerkracht en vasthoudendheid' van de werknemers van Panorama en De Telegraaf

Burgemeester Jozias van Aartsen reageerde vanochtend geschokt op de aanslag op het Telegraaf-gebouw. Hij noemt het 'zeer ernstig'. Hij kondigde vandaag ook meteen maatregelen aan. De gebouwen van De Telegraaf, Panorama, Nieuwe Revu, NRC, AT5, Het Parool, de Volkskrant en Trouw komen onder cameratoezicht te staan.

Lees ook: Busje rijdt pand De Telegraaf binnen en vliegt in brand; politie gaat uit van opzet



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2KdUtWN
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten