donderdag 29 juni 2017

Het Passage-proces: misdaadvolgend Nederland is er ook wel klaar mee

Het was vandaag het laatste hoofdstuk van een enorm strafproces. Vier verdachten onder wie Dino Soerel kregen levenslang in het Passage-proces opgelegd. Er zijn meer dan 400 zittingen gehouden:. 'Ik heb meer dan 200 bijgewoond', zegt Parool-verslaggever Paul Vugts.

'Dit zal niet snel geëvenaard worden, we krijgen er niet zo'n een. Men zal er alles aan doen om te voorkomen dat een proces zoals dit tien jaar gaat duren', zegt Vugts. Maar heb je er dan ook genoeg van? 'Ik ben er helemaal klaar mee', grijnst hij. 

Lees ook: Passage-proces ten einde: nu ook levenslang voor Dino Soerel

Telegraafverslaggever Saskia Belleman kan zich het aantal zittingen niet herinneren. 'Het zijn er wel heel veel geweest', zegt de Twitterkoningin van de misdaadverslaggeving.  'Ik denk dat we er allemaal al een tijdje een beetje klaar mee zijn.'

'Het gaat natuurlijk over feiten die soms een kwart eeuw geleden zijn gepleegd. En het natuurlijk allemaal hartstikke ernstig maar naarmate de tijd vordert, krijg je toch het gevoel: "Het wordt tijd dat er een einde aan komt"'.

Lees ook: Grootste proces ooit nadert zijn einde: 'Het is alles of niets. Of vrijspraak, of levenslang'

Helemaal een einde komt er ook niet aan, Vugts verwacht dat er nog verdachten zullen zijn die in cassatie gaan. 'Alleen procederen bij de Hoge Raad is toch wat anders. Dan zijn er geen inhoudelijk zittingen zoals vandaag. Dan wordt er alleen gekeken of de wet goed is toegepast. Daar heeft een journalist als ik minder werk aan.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2sVL0ZP
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten