maandag 31 oktober 2016

LIVE: Gloednieuwe pont officieel in gebruik genomen

Maandagochtend neemt het GVB een gloednieuwe pont in gebruik. De extra pont kan een stuk meer passagiers vervoeren dan de huidige veren.

De inzet van de extra pont, die gaat varen tussen CS en de Buiksloterweg, is hard nodig. De afgelopen jaren is het merkbaar drukker geworden op de pontjes over het IJ en dit leidde nog al eens tot ergernis, ongelukken en zelfs agressie. Het GVB zette om deze reden in het verleden al eens verkeersregelaars in.

'IJveer60', zoals de nieuwe GVB-aanwinst heet, wordt om 11.00 uur officieel in gebruik genomen. Met het nieuwe schip kunnen ongeveer zeventig personen meer per vaart worden overgezet. Het veer is dan ook vijf meter langer dan de huidige schepen. Afhankelijk van het aantal fietsen en scooters kunnen er straks ongeveer 310 mensen tegelijk overvaren. Een tweede schip met dezelfde capaciteit is in aanbouw en wordt nog voor de zomer van 2017 verwacht. 

Eerste overtocht
Meevaren met IJveer60 kan dus vanaf vandaag. AT5 vaart live mee met de eerste overtocht. Volg deze eerste vaartocht live via onze Facebookpagina! 

Lees ook: Pontkapiteins testen nieuwe 'speeltje': 'Je blijft toch een kleine jongen'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2f8GuNI
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten