vrijdag 1 december 2017

'Liefdespont' vaart uit voor wereldaidsdag

Stap je vandaag op de pont van Centraal naar de Buiksloterweg, dan sta je misschien wel aan boord van een 'loveboat'. Speciaal voor wereldaidsdag heeft het Aidsfonds een van de GVB-ponten versierd met harten en strikken, om aandacht te vragen voor aids.

'Uit liefde voor alle liefdes' heet de campagne - met het liefdesthema wil het fonds een einde te maken aan het taboe op aids. BN'ers zoals Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen moeten daaraan meehelpen, ook die stonden vanochtend aan boord.

Lees ook: Aidsfonds trekt campagne terug na felle kritiek hiv-patiënten

Liefdesslotjes bestellen
Vanwege werelsaidsdag is er vandaag een groot aidscongres in de Beurs van Berlage, maar er zijn ook ludieke acties zoals deze loveboat. Ook kun je op de site van de stichting een liefdesslotje bestellen, de opbrengsten daarvan komen ten goede aan het 'op slot zetten' van de ziekte met aidsremmers.

Lees ook: Pauline leeft met HIV: 'Mensen staan er niet bij stil, het kan iedereen overkomen'

Volgens het aidsfonds heerst er nog steeds een groot stigma op de ziekte, zowel in het buitenland als in Nederland. Moeders durven hun kinderen bijvoorbeeld niet te laten testen. In de stad wonen ongeveer 6000 mensen met aids. Eén op de vier mensen met een HIV-besmetting is daarvan niet op de hoogte. In verschillende ziekenhuizen in de stad kun je daarom de hele week terecht voor gratis HIV-tests.

Wie de liefdesboot niet wil missen, heeft nog even. De pont vaart nog de hele dag over het IJ.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2BpW4zQ'Liefdespont'%20vaart%20uit%20voor%20wereldaidsdag
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten