vrijdag 29 december 2017

Artis breekt record met meer bezoekers dan ooit

Artis ontving in 2017 een recordaantal bezoekers: ongeveer 1,4 miljoen mensen bezochten de dierentuin en het bijbehorende museum Microbia. In 2016 waren dat er nog 1,3 miljoen.

Afgelopen jaar vonden er dan ook een aantal belangrijke veranderingen plaats. Directeur Haig Balian maakte na veertien jaar bekend te stoppen en werd vervangen door Rembrandt Sutorius. De slechts 35 jaar oude Sutorius, hiermee de jongste directeur van Artis tot nu toe, gaf direct aan zich meer in te gaan zetten voor de leefomstandigheden van de dieren.

Lees ook: Nieuwe directeur Artis: 'Ja, sommige dieren zitten te klein'

Eerder werd er door GroenLinks kritiek geuit op de dierentuin. Sutorius liet weten het voorstel van de gemeenteraad om het dierenwelzijn te verbeteren en het aantal dieren te verminderen in ruil voor subsidie logisch te vinden. Als gevolg kregen zowel de zeeleeuwen als de olifanten dit jaar een ruimer verblijf. 

Nieuwe bewoners
Ook konden er dit jaar een paar nieuwe bewoners worden verwelkomt. Zo werd er één zebraveulen geboren en beviel een giraffe van twee jongen. Helaas overleed één hiervan. 

Lees ook: Zebraveulen geboren in Artis

Bovendien opende microbenmuseum Microbia de zogenaamde 'liefdesroute', waarbij de bezoekers kunnen leren over de microbiologische processen die gepaard gaan met liefde. Daarbij ontving het museum een Europese onderscheiding voor innovatie.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2loYIPH
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten