zaterdag 6 februari 2016

LIVE: Pegida en tegenbeweging in de stad

Vandaag demonstreet de anti-islambeweging Pegida voor de Stopera. Een paar uur eerder is er een tegendemonstratie bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein. Die demonstratie is georganiseerd door de fractie SP, GroenLinks en PvdA. De politie zet extra ME in om in te grijpen daar waar nodig.

- SP-raadslid Peter Kwint bedreigd 

- Politie zet flink in met ME rond Waterlooplein

- Extra beveiliging noodopvang vluchtelingen

Om 13.00 uur begint eerst de tegendemonstratie van de SP, GroenLinks en PvdA. De politie verwacht dat daar de meeste mensen op af komen. Om 15.00 uur begint vervolgens de Pegida-demonstratie zelf. 

Update 13.00 uur:
Tegendemonstratie is begonnen. We spraken SP-raadslid Peter Kwint, een van de organisatoren van de tegendemonstratie. Hij zegt de afgelopen dagen te zijn bedreigd door Pegida-aanhangers.

Update 12.00 uur:
Een noodopvang in de stad heeft extra beveiligingsmaatregelen genomen vanwege de demonstraties. Vanochtend hebben fractievoorzitters van alle partijen een noodopvang bezocht om de vluchtelingen daar een hart onder de riem te steken. De vrijwilligers daar stonden echter niet te trappelen om de fractievoorzitters te ontvangen.

Update 11.38 uur:
Er is een massale politiemacht op de been rond de twee demonstraties. Onze verslaggever telde minimaal zeventig agenten en nog eens tientallen ME-busjes.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/1PZs1hG
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten