donderdag 24 januari 2019

Gemeente start met kap van 936 gevaarlijke populieren

De gemeente start de komende dagen met de kap van de meeste van de 936 gevaarlijke Canadese populieren. In de komende maanden gaat de zaag in de bomen.

De eerste bomen zijn al gekapt, maar het grootste deel van de 936 bomen wordt tot eind april gekapt. In de lente- en zomermaanden ziet het er kaal uit, maar volgens de gemeente worden er vanaf november 850 nieuwe boompjes geplant. In die maand begint het nieuwe plantseizoen.  

Lees ook: 936 levensgevaarlijke Canadese populieren preventief geruimd

De bomen van het soort 'populus canadensis' zijn gevaarlijk omdat takken op onverwachte momenten af kunnen breken, 'niet alleen bij storm maar ook op windstille zomerse dagen', aldus de gemeente. De vallende takken zouden voetgangers en fietsers kunnen raken. De meeste bomen die verdwijnen, staan in Nieuw-West en Noord.

Populieren geïnspecteerd
De gemeente heeft de afgelopen tijd alle populieren onderzocht, dat zijn er zo'n 7.000. Naast de kap worden 300 populieren gesnoeid om vallende takken te voorkomen. De populieren die de kapronde overleven, krijgen een jaarlijkse inspectie van de gemeente.



from AT5 - nieuws http://bit.ly/2S4bzcI
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten