maandag 28 januari 2019

Drie grootste hiphopformaties in mei op podium Ziggo Dome

Drie van de succesvolste hiphopgroepen treden in mei op in de Ziggo Dome. De gelegenheidsformatie bestaat uit legenden Wu-Tang Clan, Public Enemy en De La Soul.

Met het gezamenlijke concert, de Gods of Rap Tour, vieren de drie rapformaties de jubilea van hun iconische albums. Het eerste album van Wu-Tang Clan, Enter The Wu-Tang: 36 Chambers bestaat 25 jaar. It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back, een album van Public Enemy viert zijn dertigste jubileum, net als het album 3 Feet High and Rising van De La Soul.

Invloedrijk
Het eerste album van Wu-Tang Clan, Enter The Wu-Tang: 36 Chambers verscheen op 9 november 1993. In de hiphopformatie zitten negen leden en daarnaast nog andere rappers die elkaar afwisselen. Een van hen was de Marokkaans-Nederlandse rapper Cilvaringz. De groep wordt gezien als een van de meest invloedrijke hiphopartiesten aller tijden, het album is een van de beste hiphopalbums ooit gemaakt.

Het tweede studio-album van Public Enemy, It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back, kwam uit in de zomer van 1988. De zevenmans hiphopgroep ontstond in New York. Public Enemy staat bekend om zijn politiek geladen muziek. Zo toont de groep interesse in de frustraties en zorgen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap over het rechtse overheidsbeleid toen.

Huzarenstukje van de hiphopmuziek
Het hiphoptrio De La Soul bracht hun eerste studio-album, 3 Feet High and Rising, uit in 1989. Dit album wordt door zowel fans als critici omarmd. De hit Me, Myself & I komt van dit album. Het streven naar vrede en eenheid is de boodschap van het album. De La Soul begon als rapgroepje op de middelbare school maar werd snel bekend nadat een producer de drie ontdekte. 3 Feet High and Rising wordt door kenners gezien als een 'huzarenstukje van de hiphopmuziek'.

Het optreden staat gepland op donderdag 16 mei, de kaartverkoop start komende vrijdag. Kaarten zijn te koop vanaf 35 euro.



from AT5 - nieuws http://bit.ly/2HAy8S0
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten