zaterdag 18 augustus 2018

Parade van start: glas rosé is uit, cider dit jaar hét Parade-drankje

Reizend theaterfestival De Parade is weer neergestreken in de stad. Tot en met zondag 2 september kunnen bezoekers in het Martin Luther Kingpark weer een scala aan theatervoorstellingen en muziekoptredens zien. 'We hebben 65 nieuwe voorstellingen in Amsterdam', legt artistiek directeur Nicole van Vessum uit.

De eerste liefhebbers meldden zich gisteravond al voor de poorten van het festival. 'Ieder jaar zijn we er weer bij. Zo blijven de oudjes ook jong he', aldus een van hen. 

Rosé of cider
Het festival staat erom bekend dat bij het kijken van een voorstelling ook een goed glas rosé hoort, maar volgens Van Vessum is dat écht niet meer zo. 'Het wisselt, een paar jaar geleden was dat prosecco. Nu verkopen we heel veel cider. Als wij er zijn, verkoopt de Albert Heijn in de Rijnstraat een apart schap rosé, vertelt ze lachend. 'Omdat ze weten dat ze hier vlakbij zitten.'

Voor Van Vessum is het ieder jaar weer spannend of het publiek het festival inhoudelijk nog wel leuk genoeg vindt. 'En gelukkig vinden ze ons nog steeds leuk', aldus Van Vessum. 'Ieder jaar proberen we het weer spannend te maken met de programmering die we doen.'

Gouden Kalf-winnaars
En die spanning moet dit jaar mede komen vanuit de voorstelling Allemaal Mensen, van theatergroep Oostpool uit Arnhem. De twee Gouden Kalf-winnaars Jonas Smulders en Martijn Lakemeier spelen samen met acteur Chris Peters een stuk over faam en het verschil tussen acteren op tv en op het toneel. Vrijdagavond kon het theatertrio rekenen op een uitgeverkochte zaal. 'Het was best wel weer even spannend. Ik kom zelf uit Amsterdam, dus met eigen publiek is het altijd een beetje afwachten. We moeten nog tot 2 september, dus kom kijken!', aldus Jonas Smulders.

Het rondtrekkend theaterfestival is vanaf dit weekend te bezoeken in het Martin Luther Kingpark.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2MwagQY
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten