dinsdag 7 augustus 2018

Lesbisch zoenprotest voor de deur van klooster dat Justine wegstuurde

Aankomende woensdag wordt er een zoenprotest georganiseerd uit solidariteit met Justine. De uit Oeganda gevluchte vrouw werd vanwege haar seksuele geaardheid weggestuurd uit het klooster Missionaires of Charity.

Het lesbische zoenprotest wordt gehouden voor de deur van Missionaires of Charity in de Jordaan. RozeLinks, een werkgroep van GroenLinks die zich inzet voor de LHBTIQ+ gemeenschap, roept zo veel mogelijk vrouwen op om te komen.

Lees ook: Vluchteling uit klooster gezet vanwege geaardheid: 'Ze is een gevaar'

Weggestuurd uit klooster
Justine vluchtte uit Oeganda vanwege haar seksuele geaardheid. De vrouw kreeg geen verblijfsvergunning en ging daarom naar een 24-uursopvang in het klooster Missionaires of Charity. Toen de nonnen van het klooster erachter kwamen dat Justine lesbisch was, moest ze vertrekken.

De geaardheid van Justine kwam aan het licht toen ze probeerde te regelen dat ze buiten de toegestane uren het klooster mocht verlaten. 'Ik wilde helpen met het versieren van een boot voor de Pride', vertelde ze. De boot was van RozeLinks. Justine verblijft momenteel bij een lid van RozeLinks. 

Lees ook: Uit klooster weggestuurde Justine doet aangifte

Aangifte
Vandaag besloot Justine om aangifte te doen tegen het klooster. Het feit dat Justine geen verblijfsvergunning heeft, maakt voor de politie niet uit. 'We zien dat nu als twee losstaande zaken', zegt de politie.

Wil je meer informatie over het zoenprotest? Kijk dan hier.from AT5 - nieuws https://ift.tt/2Mqnewf
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten