woensdag 15 augustus 2018

Burgemeester Halsema sluit schoonmaakbedrijf na beschieting

Het schoonmaakbedrijf dat afgelopen nacht aan de Johan Huizingalaan in Slotervaart werd beschoten, is op last van burgemeester Femke Halsema gesloten.

Het pand werd afgelopen nacht rond 03.00 uur tientallen keren beschoten met een vuurwapen. Aan de achterzijde van het bedrijf werd een handgranaat gevonden.

Lees ook: Tweede explosief gevonden; pand Johan Huizingalaan ook beschoten

Afgelopen weekend werd ook een naastgelegen interieurwinkel in de straat beschoten. Volgens een woordvoerder van de burgemeester wordt de interieurwinkel niet gesloten, 'omdat we denken dat het een gerichte actie is tegen het schoonmaakbedrijf'.

Lees ook: Angst bij studenten na nog een schietpartij: 'Ik wil hier weg'

Onbepaalde tijd
Het bedrijf blijft voor onbepaalde tijd gesloten. 'De beschieting van het pand en het aantreffen van een handgranaat heeft een grote impact op de openbare orde en het veiligheidsgevoel', aldus de gemeente.

Met het sluiten van het pand lijkt Halsema het beleid dat wijlen burgemeester Eberhard van der Laan jaren geleden inzette, door te zetten. Of het pand waar vannacht aan de Jan Evertsenstraat een handgranaat werd achtergelaten eveneens wordt gesloten, is onbekend.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2Pc8B1s
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten