zondag 15 juli 2018

'Wouter van Luijn wilde cocaïne kopen en werd slachtoffer van roofmoord'

De op Mallorca doodgeslagen filmmaker Wouter van Luijn is mogelijk het slachtoffer geworden van een roofmoord. De 34-jarige Amsterdammer zou met zo'n zevenhonderd euro op zak naar het beruchte Son Banya zijn afgereisd om cocaïne te kopen.

Dat schrijft De Telegraaf vanmorgen op basis van de lokale krant La Ultima Hora. Wouter zou de drugs samen met twee Pakistanen hebben willen kopen. Son Banya ligt op ongeveer een halfuur rijden van Palmanova, waar Wouter in een hotel verbleef. 

Lees ook: Doodgeslagen toerist op Mallorca blijkt 34-jarige Amsterdammer

Op de avond voor zijn dood ging de Amsterdammer uit in Calvia. Daar kwam hij in contact met de twee Pakistaanse mannen die voor hem zouden tolken in Son Banya.

Eenmaal in Son Banya aangekomen zou zijn opgevallen dat de filmeditor veel contant geld op zak had. Hij werd op een gewelddadige manier beroofd. Wouter van Luijn raakte zwaargewond en stierf uiteindelijk aan een de gevolgen van een gebarsten hersenaneurysma. Een hersenaneurysma wordt veroorzaakt doordat kleine bloedvaten in de hersenen vol raken met bloed en er gevaarlijke druk op uitoefenen. Vermoedelijk werd dit bij Wouter veroorzaakt door de klappen die hij heeft gekregen. 

Lees ook: Arrestatie na dood filmeditor Van Luijn op Mallorca

Inmiddels is er al iemand aangehouden. Het gaat om de man die de filmmaker met de auto naar het ziekenhuis heeft gebracht. Hij wordt vandaag voorgeleid. 



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2KYihya'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten