woensdag 18 juli 2018

Vier maanden cel voor zware mishandeling willekeurige fietster

De rechtbank heeft de 23-jarige Lesley P. veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk, voor de zware mishandeling van de destijds 39-jarige Martje Albada Jelgersma. Ze werd eind 2017 uit het niets door de man van haar fiets afgeduwd en raakte daarbij zwaargewond.

Jelgersma fietste in de vroege ochtend van 8 oktober na haar werk bij Palladium op het Leidseplein richting huis. Op het fietspad bij het Kleine Gertmanplantsoen liep P. haar tegemoet. Op het moment dat ze elkaar passeerden gaf hij haar, zonder enige aanleiding, met beide handen een harde duw.

Jelgersma viel van haar fiets en sloeg met haar hoofd tegen het asfalt. Ze liep een hersenschudding, een bloeduitstorting tussen de hersenvliezen op en brak haar bekken op twee plaatsen. Ze lag twee dagen in het ziekenhuis.

Lees ook: Verdachte zware mishandeling fietsster gepakt: 'Ik moest wel even huilen'

Naast het zware fysieke letsel dat de vrouw opliep, hield ze ook mentale schade over aan het misdrijf. Zo liep ze een posttraumatische stressstoornis op waarvoor ze naar een psycholoog gaat. Zes weken na de mishandeling werd de uit Noord afkomstige P. aan de hand van camerabeelden opgepakt.

De rechtbank rekent het P. het zinloze geweld tegen een geheel onschuldig slachtoffer zwaar aan. Vanwege zijn jonge leeftijd en omdat hij nog geen strafblad had, valt de straf lager uit dan de vijftien maanden die de officier van justitie had geƫist. Wel komt de man onder toezicht te staan van de reclassering en moet hij een training volgen voor alcoholmisbruik en agressief gedrag. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 9.000 euro betalen.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2Lq2mIt
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten