donderdag 12 juli 2018

Fietsersbond maakt zich druk om wegknipbeleid Rode Loper: 'Gebruik parkeergarages voor fietsers'

De Fietsersbond heeft in een bericht zorgen geuit over het aangekondigde wegknipbeleid op de Rode Loper, tussen de Dam en de Albert Cuyp. Er staan daar namelijk nauwelijks stallingen, waardoor veel fietsen het risico lopen weggeknipt te worden.

'De rekken en nietjes op straat zijn schaars. Het verbaast ons dan ook zeer dat fietsers daar binnenkort geconfronteerd worden met een meedogenloos wegknipbeleid: alle fietsen buiten de spaarzame rekken en vakken worden afgevoerd', valt te lezen in het bericht. 

Opvallend, want de bond is juist zeer tevreden over de Beursstalling, die gebouwd wordt op het Beursplein. Daar worden 1700 plaatsen gerealiseerd, wat volgens de bond een goed alternatief is voor fietsers op het Damrak, maar ook de Dam. 

Dankbaar gebruik maken
Maar waarom ook niet een oplossing op de Rode Loper? 'We krijgen een Noord/Zuid-lijn en hebben veel fietsen, laten we van beide dankbaar gebruik maken. Deze combinatie biedt ongekende mogelijkheden om de stad autoluw te maken'. De Fietsersbond zou het liefst zien dat alle stations een grote fietsenstalling krijgen. Waarom bijvoorbeeld niet de parkeergarages gebruiken in het centrum? Die zijn binnenkort niet meer nodig, aldus de bond.

Hoe dan ook, wegknippen is sowieso geen goeie strafmaatregel, vindt de bond. 'Dat soort strafmaatregelen zijn pas bespreekbaar als voldoende alternatieven beschikbaar.'from AT5 - nieuws https://ift.tt/2mdYhsC'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten