vrijdag 13 juli 2018

Anderlecht te sterk voor Ajax bij oefenduel in Olympisch Stadion (1-3)

Nog geen twee weken voor het Europese thuisduel tegen het Oostenrijkse Sturm Graz gaat Ajax hard onderuit tegen het Brusselse Anderlecht. In het Olympische Stadion waren de Belgen met 1-3 te sterk voor Ajax.

Hier in Amsterdam konden WK-gangers Hakim Ziyech en Kasper Dolberg meteen aan de bak met een plek in de basis. De Deen kreeg aan het begin van de wedstrijd een grote kans, maar die kon door de keeper worden tegengehouden. De 0-1 kwam uiteindelijk van Santini na een kwartier te hebben gespeeld. De eerste poging wordt nog gered door Onana, maar in tweede instantie wordt de bal toch binnen geschoten. Korte tijd later volgde de gelijkmaker. Ziyech geeft voor en Neres maakt het af. 1-1 blijft ook de ruststand.

In de tweede helft maken de Belgen het dan toch af. De 1-2 volgt uit een penalty die wordt benut door spits Dimata. In de 65e minuut valt dan nog de 1-3, de tweede van de avond door Santini. Een wissel van Dolberg met Huntelaar mocht niet meer baten. 1-3 blijft het en Ajax zal zich moeten herpakken voor de ploeg van Ten Hag naar Oostenrijk afreist.