dinsdag 17 juli 2018

'2.2 miljoen euro in feesttent West gevonden: 'Misdaadkantoor van de onderwereld'

De politie heeft afgelopen woensdag bij een doorzoeking in het chique Dido Events in West zeker 2.2 miljoen euro in cash gevonden. Volgens de politie is de tent een 'misdaadkantoor', waar veel criminelen op afkomen om zaken te doen. De gemeente en de politie willen deze plekken in de stad verstoren en sluiten.

Dat schrijft De Telegraaf vanochtend. Dido kwam al eerder in het vizier van de autoriteiten, toen er feestjes werden gehouden met zware criminelen als gasten. Zo kwam er op een rapfeest een groot gedeelte van de GreenGang af. Meerdere van hen zijn veroordeeld voor afrekeningen of kwamen voor in liquidatieonderzoeken, schrijft de krant, die sprak met leden van het Actiecentrum Ondermijning van de politie.

De politie probeerde een stokje voor de activiteiten van het feestcomplex te steken door kritisch te kijken naar de vergunning. De eigenaar gaf daar echter niks om en een sluiting was het gevolg. Maar begin 2017 startte het bedrijf weer, maar binnen no-time was het weer gevuld met leden van de Nederlandse onderwereld. 'Het was in feite een misdaadkantoor', aldus De Telegraaf.

Stereotype
Afgelopen woensdag mocht de politie eindelijk een doorzoeking in het pand uitvoeren, nadat een agent een verdachte situatie zag. Eenmaal binnen - op de eerste verdieping - wordt een tas gevonden die uitpuilt van de bankbiljetten. De eigenaar van die tas is ook lid van de familie die Dido runt. Eenmaal in het kantoor van de feestlocatie is een stereotypisch beeld te zien: geldbiljetten overal, omcirkelt met geldtelmachines. Bewaakt door bijzonder veel camera's waarmee elke beweging in het pand gecheckt kan worden.Net een scéne uit misdaadfilms uit de 80's.  In totaal haalt de politie 2.2 miljoen euro uit het gebouw. 

Missie geslaagd. Zeker twee familieleden zitten nog vast, vijf zijn inmiddels vrij. Allen worden ze wel verdacht van witwassen en wapenbezit. En ja, de gemeente sluit Dido in West woensdag. 'De criminelen kunnen op zoek naar een nieuw kantoor', aldus De Telegraaf.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2L5jpQv'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten