donderdag 7 juni 2018

The Seafood Shop mag voorlopig openblijven: 'Kleine overwinning'

Viswinkel The Seafood Shop in de Leidsestraat mag in afwachting van een reactie van de gemeente openblijven. Eerder deze week dienden de eigenaren een bezwaar tegen de sluiting die de gemeente hen had opgelegd. 'Een kleine overwinning', zo zegt eigenaar Pepijn Visscher in een reactie.

De eigenaren kregen twee weken geleden in een brief van de gemeente te horen dat zij hun zaak per 5 juni moesten sluiten. Ze zouden zich teveel richten op de verkoop van eten aan toeristen, zo oordeelde een inspecteur van de gemeente. Onder meer omdat verschillende bordjes in de zaak evenals de naam in het Engels zijn.

De familie Visscher tekende bezwaar aan tegen het besluit van de gemeente en spande een kort geding aan zodat de zaak niet per direct dicht hoefde. De gemeente besloot daarop de zogeheten begunstigingstermijn tot zes weken na de beslissing op bezwaar te verlengen. 'Dat betekent dat we tot zes weken na een reactie op ons bezwaar open mogen blijven', aldus Visscher.

'In theorie heeft de gemeente hier 24 weken voor, en blijven we voorlopig dus open.' Toch hoopt de familie dat de gemeente snel een beslissing neemt. 'Zolang we in onzekerheid zitten staat onze zaak stil. We kunnen geen verdere investeringen doen of personeel aannemen.'from AT5 - nieuws https://ift.tt/2LuyrLz'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten